husgud

Vissa tror på bibeln, jag tror på 50 nyanser av grått.

Antibiotikapanik!

Kategori: Allmänt

Under de senaste dagarna har aftonbladet skrivit om antibiotika och dess tråkigare sidor. Tycker dock att det är lite lustigt att det verkar komma som en överaskning för vissa att en hög och frekvent användning av antibiotikum i sin tur leder till, förr eller senare, att vissa bakterier blir antibiotikaresistenta (jag menar kom-igen, har det inte snackats om det i typ 40 år nu?). En annan sak som jag är bitter över är att slaktdjur står för den större delen av konsumtionen än vi människor, samtidigt som läkare drar sig för att skriva ut antibiotika till kvinnor med urinvägsinfektion med motivationen att det skrivs ut för mycket antibiotika. Herregud. Prioriteringarna sitter på sniskan i skithuset.

Slängde ur mig en enkel ideé och problemlösning och snilleblixten Rasmus säger redan att det finns och att det heter ekologiskt. No shit Sherlock! Tyckte bara att det skulle behövas en påminnelse om att det finns ett alternativ, dock att det kostar mer. Tyvärr verkar folk tycka att det är roligare att klaga utan att direkt vara intresserade av lösningar. Billig kycklig är lite viktigare än antibiotikaresistens.

Djur med ätstörningar.

Kategori: Allmänt

En konstig dröm senare.

Kategori: Allmänt

Inatt, eller snarare i morse innan jag vaknade, drömde jag världens mysigaste dröm om Gene Simmons son, Nick Simmons och vi var superkära. I drömmen var dock Nick 17 år och jag som är så stört åldersfixerad störde mig otroligt mycket på detta. Det var som i ett The Osbournes avsnitt, fast utan någon Osbourne där. Det läskiga är att jag inte ens viste om att Gene har en son, men när jag googlade honom såg han ut precis som i drömmen. Och han är lång. Och har mörkt hår. Och mörkbruna ögon. It´s sooooo ment 2 b! Ska tilläggas att han inte är 17 irl, utan 22. Annars not so nice.

Woop woop vare här!

Kategori: Allmänt

Nu går en kul och avslappnad helg till sitt slut. I fredags var det farfar och igår söndag blev det lite spontant en Pretty Maids spelning. It was nice. Moa tog med mig för hon skulle skriva en recension till Jnytt, och då hakade jag på och fick fota. Det var trevligt att testa det så att säga, sen är det alltid lite mystiskt att vara nykter på berusad mark, människor är i grund och botten apor, defenitivt! Det roliga är att man själv är lika jobbig och joddlar och gör andra diverse okulheter som man för stunden inte uppattar som obehagliga. Äh fan, helgen får 4/5 toast, Johnny Depp uteblev denna helgen också, så den femte toasten förblir oäten. Har dessutom börjat packa inför flytten från Jönköping till Örebro, från Örebro till Brookings. Om mindre än en månad är jag i Amerikat.

Debath

Kategori: Allmänt

Sitter och kollar på gårdagens debatt. Galet. Såg uppdrag gransknings om förlossnigsskador nu i veckan och äcklas så otroligt över hur kvinnors hälsa sätts åt sidan och en skada som lätt går att reducera inte prioriteras för att barnmorskorna är för lata och beter sig som passiva lurkar i förlossningsrummet. Herregud. Och bemötandet kvinnorna i UG hade fått efter att det fått sina skador. Ingen info eller hjälp. Verkligen, FAIL på er som låter detta hända. Men det är klart, när det kommer till kvinnor och deras vajajus är det inte lika viktigt, sluta klaga fan du har ju fått en unge! Vasaru? Kan du inte ha sex längre? Vad ska du med det till när du fått barn? Nu är du otacksam, tänk på ungen istället. Nä usch, kvinnokrämpor ska jag till min död undvika, och OM det skulle vara så att jag kommer få för mig att nåndag föda barn drar jag till Finland. Heippa!

Just little things..

Kategori: Allmänt

Nutidens bovpotential: Google.

Kategori: Allmänt

Jag brukar sitta och nörda framför Googles fantastiska hittepå gojs. Translate, Earth och Maps är to die for! Dock kan jag tycka att det är lite otäckt när jag, som nu ikväll, bara tänkte kolla om man kunde få några vidare detaljer om mina pärons bostäder, och mycket riktigt uppenbarade sig en bild från en lagom solig vårdag, där man som beskådare i princip kan titta in i fönstret hos min mamma. Crazy. Min pappas hus däremot var lite klurigare, tror att det är för att han är man och känner instiktivt att växter som buskar och träd ska hjälpa honom att markera sitt revir. Sagt och gjort, man kan knappt se färgen på stugan. Men fatta läskigt! Varenda gata och hus med tillhörande bilar och familjer finns några knapptryckningar. Varför inte åka till USA online? Har redan klurat ut vägen till Walmart genom att "promenera" runt i Brookings. Tar bort romantiken i det hela. Liksom e-mail. Tänk förr när man fick vänta på posten under en mindre evighet. Gaah.

Kl. 00.10 - Örebro
Kl. 00.13 - Brookings