husgud

Vissa tror på bibeln, jag tror på 50 nyanser av grått.

North Dakota.

Kategori: Allmänt

Såhär: Ett fyllesamtal senare och jag befann mig i Hillsboro, North Dakota 3 timmar hemifrån.
En biffig indian, Stella bäbis och Tinkerbell.
Stella var så jäkla mysig och pytteliten. I´m soo getting one!
Hittade en niceig t-shirt i Fargo i en svensk/norsk affär: Klart jag har rätt, jag är svensk! Lycka.
Ett platt North Dakota, alt. South Dakota. Who knows?!

A swedish fish!

Kategori: Allmänt

Idag på jordens medelpunkt Walmart fann Marlulin (hehe) svensk facking fisk! Dock ska det tilläggas att fisken är från Canada, allså inte Sverige. Varför heter det då "swedish fish"? Jag vill veta. Funderar ärligt på att maila företaget Cadbury Adams, som ligger i USA, varför de gör svensk fisk i Kanada. Oh Lord.
Skeptisk tjej.
Jag vid en sten och Wallemarknaden.

They follow us!

Kategori: Allmänt

Efter en trevlig första lektion i photografi, som för övrigt var awesome, gick jag omkring i Rotundaoch hittade massa läskiga lappar. Read and be avskräckta.

Ben & Jerry episod 2.

Kategori: Allmänt

Såhär kul har jag det när jag precis kollat klart på en superäcklig fransk film och laddar för morgondagens fotokurs. FroYo win!

Martin Luther King day!

Kategori: Allmänt

Idag är det MLK-day! Woop vilket i sin tur innebär INGA FÖRELÄSNINGAR! Jag och Malin ska ut i staden och larva oss, käka på McDonalds och ta en tripp till walmart för att köpa MTN DEW, för den är slut. Paniken som uppstår när mitt livs kärlek visar sig vara en läskedryck. Forever alone.
Den här tröjan är inte seriös. Såg den på walmart och jag dog av dess white-trashness så jag var tvungen att köpa den.

First day of class.

Kategori: Allmänt

Idag började skolan och mitt schema är så jäkla mysigt. Alla dagar, förutom måndagar börgar jag kl. 9 och slutar 12, och går alltså inte mer än 3 timmar i skolan per dag. Awesome! Idag var det hursomhaver en medieproduktions kurs som jag inte visste så mycket om, och vet ni vaaaaad, it´s fucking epic. Det är en filmkurs med inriktning specialeffekter:D:D Fatta vad kul! Vi kommer alltså få lära oss att göra specialeffekter i egna filmer vi kommer göra. Sweet. Det firar vi med kaffe, såklart!

The courses and registration day.

Kategori: Allmänt

Här är de kurser jag blivit antagen till. Äppikk.
Hittills har jag 12 credits, ska skicka denna till Ulf på HLK och se om han har några invändningar och se om jag ska lägga till nån till MCOM kurs. Fanns galet mycket att välja på, men eftersom undergrads står sist i kön får vi ta det som finns kvar i hatten. Jättekonstigt system men så är det. Har dessutom fått en spännande tuition räkning jag inte väntat mig. Antar att HLK ska ha den?

Det som fastnat på bild.

Kategori: Allmänt

Har tagit lite kort under den gångna veckan. Tyvärr verkar jag vara en såndär person som inte har kameran fastklistrad i pannan, men jag försöker att försöka ta bild på det som åtminstånde verkar intressant. Notis till mig själv: Ta bild på en tjockis som åker Walmart-permobil. Dom tutar när de backar...Lol.
Jag har fixat ett amerikanskt ID-kort för att amerikanerna tycker att de är så JÄVLA SPECIELLA SÅ ATT DE INTE BEHÖVER GODTA UTLÄNDSKA ID-KORT. Ibland blir jag mätt på deras egocentriska attityd.
En large coke sa jag, och fick en hink med ett sugrör i.
Ett suddigt Chicago by night from flygplan.
Downtown Brookings där ingenting händer. Hittills i alla fall, nu har studenterna kommit tillbaka så det blåser väll liv i tillvaron. Hoppas jag.
En vägg på ett gult hus.
Walmart!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

30 kr...

Kategori: Allmänt

för 473 ml lycka.

Random facts about Brookings, SD.

Kategori: Allmänt

Nu när jag varit här i några dagar känner jag att jag har tillräckligt med erfarenhet att skriva lite om den lillgamla staden Brookings. Jag har hittills träffat några trevliga typer som gett sitt perspektiv av staden Baksträvan.
Väder: För varmt för att kallas för vinter och det har jag hört 50000001 gånger och börjar tröttna på det. Vi fattar, det är varmare än vanligt. Gaah. Get over it. Vanligt vis brukar det vara som en svensk vinter här.
Campus: Dött. Vad finns det att säga? Vi är ungefär 16 utbytesstudenter som har hela campus för oss själva. Finns några i personalen pckså, men de räknas inte. Were´s the party at?
Brookings: Världens mest utspridda stad. Man måste ha bil för att ta sig runt. Under orientationday fick vi världens bästa guide som visade oss downtown och var man kan köpa bra vatten. Än så länge hittar jag typ bara till Walmart, men dom har allt so who cares?
Mat: Jag kommer att bli tjock. Av alla butiker och serviceställen är 85% matrelaterat. Galet mycket matställen.
Människorna: Småstads amerikaner är en kategori för sig själv. Dom är medelfeta och har bondekläder på sig. Fleece verkar vara säsongens modeplagg tillsammans med en skitig keps. Tänk tidigt svenskt 90-tal, kasta sedan lite lera på det. Voilá!
Religion: Allt med Jesus och det är väldigt mycket Jesus. Jesue Jesus Jesus.
Politik: Republikaner i överflöd. Jag kommer inte prata om något som har med politik att göra. Jag vill leva och dom har vapen.
En rolig sak so far: Jag och den andra svenskan Malin är på en instruktion på hur man klär sig när det är vinter. Lol.
En mindre rolig sak: Amerikaner är så skitnödiga när det kommer till ID-kort så trots att mitt är på engelska fattar dom det inte och jag måste skaffa ett amerikanst ID. Jag känner mig omyndig.

I´m in the States!

Kategori: Allmänt

Äntliiiigen! Nu börjar biterna falla på plats och efter 3 kaotiska dygn i Brookings, SD börjar jag fatta hur, var och varför saker är som de är här. Puh! Fick en seeg start när jag skulle flyga till Sioux Falls och en jävla bitterfitta till flygvärdinna började tjata om att jag inte fick ha med min mobil på flyget och hotade med att jag skulle bli satt i fängelse and whatever. Bitch. Hon kallde mig "mam" också. Hursomhaver kom jag tillslut fram till Brookings och mitt rum som i dagsläget är superfint. Jag har satt upp två feta posters på Edward Cullen och Jacob Black. För ni som känner mig lagom bra tänker "Ja men hon gillar ju Twilight. So?" och ni som inte känner mig speciellt bra tänker"Jävla n00b!" och ni som faktiskt känner mig vet att jag är ironisk med min väggdekor. Typ.

Jag har träffat en Malin här och vi hänger och gör det mesta tillsammans, det fann sig ganska naturligt då vi är de ända svenskarna på SDSU. She´s awesome. Vi har redan varit på Walmart 5 gånger sen i tisdags och utforskar allt det som finns att utforska här, som JCPenny, McDonalds, Burgerking och Subway... Alltså dom har nästan bara matställen här, vad ska vi göra liksom...
Sen är jag galet trött.... Kaffedax!