husgud

Vissa tror på bibeln, jag tror på 50 nyanser av grått.

Imola, centrale.

Kategori: Allmänt

Inte för att klaga, men det är jättevarmt med 24 grader i skuggan.  Idag är tydligen första höstdagen, firade genom att promenera till bibblan och låna film. Vad skulle jag annars göra på ett bibliotek?
 

Hjärta.

Kategori: Allmänt

Finrum!

Kategori: Allmänt

Ska försöka ta lite bättre bilder som ger en rättvis avspegling av rummet. Jag har i princip bara antika möbler, det är högt i tak och gardinerna har tassels!
 

Skrik.

Kategori: Allmänt

Barn skriker. Och gråter. Jag lämnades själv med båda tjejerna idag och det gick sådär lagom bra då de leker ganska hårdhänt och har svårt att läsa av var den andres gränser går. Men det gick bra tillslut. De pyntade upp mig med kinesiska plastsmycken och hällde ett puzzel över mig. Det som är lite jobbigt än sålänge är att vi inte riktigt kan prata med varandra, springer runt som en vilsen turist med mitt google translate. Dom förstår vad jag säger, jag förstår mindre av det de säger tillbaka. 
 
Jag kan inte få nog av balkongen.

Åh såh lite till!

Kategori: AllmäntHär bor jag.
 

Chill.

Kategori: Allmänt
Sweetspot! Ska försöka ta lite bilder med en bättre kamera idag, 80% av bilderna såg ut som runskrifter.

Den 13:de!

Kategori: Allmänt

Ser nu att jag inte skrivit något om hur det är i Italien, men låt mig lugna er med att det är jättebra här. Verkligen. Familjen kunde inte varit bättre, inte heller läget (centrala Imola hallååå?!?! Går typ ut på main street!) Cirka 30  minuter till Bologna och man kan lätt gå ut efter solen gått ner utan att vara rädd. Tog världens skönaste promenad igår kväll och satte mig vid slottet ett tag, 24 plus grader och allt kändes så sjukt bra. 
 
Idag har jag varit hemma med sjukt barn och kollat på Barbie filmer och italienska barnprogram. Ikväll ska jag med på middag med några av familjens kompisar som är från Kina (tror jag iaf, nått med kina, lost in translation..) och de kan tydligen engelska. Me likey!
 
Tills dess ska jag fortsätta dricka mitt kaffe, som jag gjort heeeelt själv, man lär sig någon nytt varje dag;)
 

Visst finns det onda människor.

Kategori: Allmänt

Detta inläggen skriver jag mest för mig själv, för detta måste jag få ur mig annars ruttnar hjärtat bort på mig. Jag ser mig ogärna som naiv, men sen kommer det stunder som dessa då jag måste ta ett steg tillbaka och reflektera över det som hänt. Jag har många egenskaper som ibland får mig att sätta krokben på mig själv, men som oftast tar mig till något nytt och positivt med många fina minnen därtill. Jag är spontan, passionerad och ser gärna det goda i andra. Detta gör att jag lätt kastar mig in i saker, förälskar mig lätt och fokuserar allt för mycket på det jag har satt ögonen på. Jag är helt enkelt skorpinon, svart på vitt, jag reflekterar mig blå och jag blir grön av avund. Denna gången gick det åt helvete, men inte på grund av att jag körde på som jag brukar i sann skorpion-anda, utan för att allt det jag hört, kännt och fattat tycke för var en stor fet lögn. Hur någon orkar ljuga för att orka tänka bort sin egna olycka med vetskap och men anledning att såra andra är mina kvalifikationer för en ond människa. Planerat, beräknat och dödligt, det kändes som att hjärtat stannade upp för en sekund förmycket. Denna skorpionen är förvirrad och ledsen, men ändå lättad. På nått sätt känns det som att de egenskaper jag jag besitter är just de som kommer ta mig igenom detta. Jag är i Italien, imorgon skriver jag in mig på skolan och vem vet vad som händer efter det? Jag vet att imorgon efter lite sömn kommer allt att kännas mycket bättre, för det gör det alltid. 
 
 
 

Söndag, igen.

Kategori: Allmänt

Känns jättekonstigt att vara ledig på en helg, har jobbat 9 helger i sträck så det är nästan så jag saknar P4 och allt vad det innebär. Helgen har varit skön, har gjort absolut ingenting with capital I. Iofs drog vi på spelning i fredags och jag tog med mig Fia då hon har blivit gammal som gatan. Nuförtiden är det de temat som förfesterna brukar följa. Vi pratar om gamla barnprogram från när vi var små, rynkor som sakta kryper sig fram och om det faktum att om tre år är det 10 år sedan vi började gymnasiet. Sen att jag fyller 23 år om två månader vill jag inte ta i. Jag har fastnat på 21. När man är 23 är man gift, har barn, jobbar på nått lagom medelsvensson jobb samt upptäckt hur rogivande det är att sticka ullhattar. Eftersom jag inte sysslar med något av dessa kriterier kan jag omedelbums bli 23. NÄVER!
 


Jag flyttar till Italien!

Kategori: Allmänt

Så, efter en sommar med mer jobb än en arbetsmyra och segheter när det kommer till att acceptera det faktum att jag inte gillar Sverige vidare mycket har jag bestämt mig att flytta till lite sydligare breddgrader: Italien. Vet  inte riktigt hur det kom sig att det blev just Italien, kanske hade det varit mer naturligt med en flytt till Frankrike med tanke på alla resor dit samt timmar av språkkurser, men icke. Kan inte förstå att det bara är 9 dagar kvar nu och nästan allt är fixat. Win!